A gőz alkalmazásokhoz elengedhetetlen olyan forróvíz és gőztömlők választása, amelyek képesek ellenállni a magas hőmérsékletnek és nyomásnak. Kínálatunk sokoldalú lehetőségeket tartalmaz, többféle méretben és színben, beleértve az élelmiszeripari minőségi szabványoknak is megfelelő opciókat.

Gőztömlő típusok: a legjobb választások gőz alkalmazásokhoz

A tömlők szintetikus gumiból, PTFE-ből vagy rozsdamentes acélból készülnek, így garantálva az optimális teljesítményt és megbízhatóságot a különféle ipari alkalmazásokhoz.

Gumi tömlők

Az EPDM (etilén-propilén-dién-monomer) vagy más speciálisan kiválasztott szintetikus gumi anyagokból gyártott gőztömlők kiemelkedően alkalmasak magas hőmérsékletű gőzkezelési feladatokra. Ezen tömlők kiváló hőállósági jellemzőkkel bírnak, és tervezésük során különös figyelmet fordítottak arra, hogy ellenálljanak a gőzzel járó magas nyomásnak is.

PTFE gőztömlők

A PTFE (politetrafluoretilén) tömlők rendkívüli hőállósággal rendelkeznek, és képesek akár szélsőséges hőmérsékleti körülmények között is teljesíteni. Ideálisak olyan kihívásokkal teli gőzalkalmazásokhoz, ahol magas hőmérsékletek és agresszív vegyi anyagok is jelen lehetnek.

Ezen tömlők kivételes vegyszerállósági tulajdonságokkal bírnak, és alacsony súrlódási együtthatójuk miatt kiválóan alkalmasak komplex ipari alkalmazásokra, ahol a megbízhatóság és az anyagok közötti minimális interakció is fontos tényező.

Fém gőztömlők

A tipikusan rozsdamentes acélból vagy speciális ötvözetekből készült fém gőztömlők az iparban bevált megoldásnak számítanak tartósságuk miatt és mert nagyon magas hőmérsékletű alkalmazásokban is helytállnak.

Egyedülálló, hullámos konstrukcióval készülnek, amely nemcsak rugalmasságot, hanem rendkívüli tartósságot és szilárdságot is biztosít. Alkalmasak olyan nagy igénybevételű alkalmazásokhoz, ahol a hosszú élettartam és az ellenálló képesség kulcsfontosságú.

Gőztömlők az IZOFLEX-től

Kiemelten fontos, hogy kifejezetten gőz alkalmazásokhoz tervezett és megfelelően minősített tömlőket válasszon, ugyanis a gőz magas hőmérséklete és nyomása komoly biztonsági kockázatokkal járhat.

Egy rosszul választott tömlő nem csak a teljesítményt befolyásolja, de károsodást vagy balesetet is okozhat. A tömlőválasztási segédletünk kiváló kiindulópont lehet a megfelelő típusú és anyagú tömlő kiválasztásában, és igény esetén szakértői tanácsokkal is segítünk, hogy az adott gőzalkalmazáshoz leginkább megfelelő tömlőt válassza.