Vegyipar

Vegyipar

Tömlők alkalmazása a vegyiparban

A vegyiparban jellemzőek az extrém felhasználási körülmények és vegyszerek, így a tömlőket és csatlakozásokat is erre felkészülten kell kialakítani. A vegyszerállóság mindig a legkritikusabb kérdés. A megfelelő vegyipari tömlők kiválasztása az alapanyaggal kapcsolatos, alapos kutatással kezdődik. Ezáltal tudunk olyan alapanyagból készült tömlőt biztosítani, mely az adott, speciális felhasználási területhez alkalmas és tartós megoldás biztosít. Szintén kulcskérdés a csatlakozók kialakítása és anyaga is, melyek lehetnek akár műanyagból és fémből is, de extrém esetekben akár teljesen egyedi megoldásokat is tudunk alkalmazni. Ebben a szektorban akár olyan speciális termékek is megtalálhatóak mint a fűthető tömlő.

Tartós vegyszerállóság

A vegyiparban a legfontosabb tényező az, hogy a tömlők hosszú időn keresztül képesek legyenek ellenállni az erős vegyszereknek. Ennek megfelelően a tömlő bélését olyan anyagból kell előállítani, hogy a szállítandó közeg hosszútávon se kezdje ki, figyelve a tömlővégek kialakítására is.

Vegyszerálló, csepegésmentes csatlakozás

A csatlakozók kialakítása is kifejezetten fontos az erős vegyszerek szállítása során. Mindig a szállított anyaghoz kell választani a csatlakozó anyagát és kialakítását is. Lehetséges műanyag PVC, polipropilén, vagy fém, például réz, alumínium, szénacél és többféle rozsdamentes vagy nemesacél.

Teflon, a biztos megoldás

Olyan esetekben, ahol akár többféle vegyszer is áramolhat egyazon tömlőn keresztül, a teflon bélés megfelelő védelmet biztosíthat, mivel a PTFE ellenáll a vegyszerek 99,99%-ának. Extrém esetekhez a teflon tömlő belső rétegét áthúzzák a csatlakozón, így a szállított anyag nem érintkezik a szerelvénnyel.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.