Élelmiszeripar

Élelmiszeripar

Tömlők alkalmazása az élelmiszeriparban

Az élelmiszeripari termékek megfelelő körülmények között történő szállítása kihívásokkal teli folyamat. A hőmérséklet és a nyomás megtartása, vagy akár a termék ízváltozásának az elkerülése komoly technológiai odafigyelést és magas minőségű tömlőket kíván meg. Ezeket mind az EU által, mind pedig az FDA által meghatározott szabványok meg is követelik, így az élelmiszeriparban alkalmazott tömlők kiválasztásánál mindig tájékozódjon a vonatkozó követelményekről vagy kérje szakértőink segítségét.

Megfelelő anyagminőség

Az élelmiszeriparban is a felhasználási terület szabja meg a tömlők anyagát és felépítését, így a legegyszerűbb PVC tömlőktől kezdve a komoly ellenállással rendelkező teflon tömlőkig termékek széles skáláját kínáljuk. Az anyagminőségen kívül a kialakítás, a hajlékonyság és a súly is fontos szerepet játszik a tömlő kiválasztása közben.

Minőségi csatlakozás

Az élelmiszeriparban a csatlakozóknak szintén kiemelt a szerepük, mivel a csatlakozásoknál a legnagyobb az esélye a baktériumok megtelepedésének. Első sorban a roppantó hüvelyes megoldás ajánlott, így kiküszöbölhető a holttér keletkezése, mely nagy mértékben tudja csökkenteni a baktériumok megtelepedését.

Higiéniai megfelelés

A higiéniai megfeleléshez mindenképp szükséges a tömlők megfelelő kialakítása, időközönkénti ellenőrzése, cseréje, tisztítása, fertőtlenítése és sterilizálása is. A teflon tömlők előnye, hogy felületük csúszásmentes, így könnyen tisztíthatóak. A butyl belső réteg alkalmazását a sterilizálók esetében ajánljuk, mivel az anyag jó hőellenálló képességgel rendelkezik.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Kis Imre

general manager