Építőipar

Építőipar

Tömlők alkalmazása az építőiparban

Az építőiparban is számos helyen használnak tömlőket. Példaként a víz-, levegő- vagy betontömlőket érdemes kiemelni. Utóbbiak minősége jelentős kérdés, mivel egy rosszkor bekövetkező meghibásodás komoly csúszást okozhatt. Ezen felül állandó szerepe van az építőiparban a szivattyúzásnak, így a víztömlőknek, illetve a magas nyomást is bíró kompresszortömlőknek is.

Tömlők vízszivattyúzáshoz

Az építőiparban nagy mennyiségű vizet használnak fel, melyet a szivattyúzásra kialakított tömlőkkel lehet a legjobban szállítani. Ezek jellemzően külső megerősítéssel vannak ellátva, mivel egy építkezés során rengeteg a koptató felület. Ha a szállíthatóság az elsődleges szempont, akkor a laposra feltekerhető tömlőket ajánljuk.

Betonöntés

Az építőipar az egyik legnagyobb felhasználója a kopásálló tömlőknek, melyek a beton, kavicsok és egyéb szilárd, koptató anyagok szállításáért felelnek. Egy betonkeverő autó esetén ez egy előre beépített tömlő, míg a betonpumpa tömlők a géptől különálló elemek, de mind a kettő esetben a tömlő nagy nyomásnak és kopásnak van kitéve.

Robosztus csatlakozók

A nagy ellenállóságú tömlőkhöz robosztus csatlakozókra is szükség van. Fix rögzítéshez a karimás tömlőket érdemes használni, ha pedig gyorscsatlakozóra van szükség a tartálykocsi, illetve a Kamlok csatlakozó megoldások jellemzőek az iparágban.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.