Gyógyszeripar

Gyógyszeripar

Tömlők alkalmazása az gyógyszeriparban

A gyógyszeriparban az élelmiszer és a vegyiparhoz hasonlóan kifejezetten sok előírás létezik, melyeknek a tömlőknek meg kell felelnie. Ezen felül az erős kémiai anyagokkal, vegyszerekkel való érintkezés miatt jó ellenálló képességre van szükség, illetve strapabíróságra a folyamatos használat miatt. Kiemelten fontos, hogy a tömlők áteresztő, illetve beszívó képessége is nagyon kis mértékű, szinte 0 legyen. Ezzel minimalizálható az így kialakult balesetek kockázata.

Steril és magas tisztaságú tömlők a gyógyszeriparban

A két tulajdonság elérése érdekében a gyógyszeripari felhasználásra első sorban a nagy tisztaságú teflon és szilikon tömlőket, valamint megfelelő kialakítású csatlakozókat és szerelvényeket kínálunk. Ezek megléte alapvető elvárás a gyógyszer-előállítási folyamatok során.

Ellenállóképesség

A gyógyszeriparban szállított vegyszerek, illetve egyéb halmazállapotú közegek megkövetelik a nagy ellenállóképességet. Kritikus fontosságú az akadálymentes belső csőszerkezet, a vegyszerekkel szembeni ellenállás, valamint a porok esetében a kopásállóság.

Előírások

A gyógyszeriparban használatos termékeknek minden esetben teljesíteniük kell az EU, az FDA vagy az USP által meghatározott szabványok kritériumait. Ezeknek megfelelően a minőség igazolására műszaki dokumentációt biztosítunk tömlőkhöz.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.