Mezőgazdaság

Mezőgazdaság

Tartós mezőgazdasági tömlők

A mezőgazdaság területén számos felhasználási terület érintett, ha tömlőkről van szó. Kezdve a strapabíró vízszállító tömlőktől egészen a vegyszerálló tömlőkig, szükség van az adott folyamathoz illő, speciálisan kialakított termékekre. Az iparágban általános kritérium, hogy a tömlők külső rétege ellenálló legyen, nem csak a súrlódásnak, hanem akár UV és egyéb környezeti behatásoknak is, hiszen a termékek szinte mindig a szabad ég alatt helyezkednek el. Ezen felül a koptató anyagok – mint gabona vagy hígtrágya – szállításánál a tömlők belső falának kopásállósága is kiemelten fontos szereppel bír.

Koptató anyagok szállítása

A mezőgazdaságban állandó jelleggel vannak jelennek a koptató anyagok, mint például a hígtrágya vetéskor vagy gabona aratáskor. Ezek mind koptató anyagok – azaz szilárdak vagy tartalmaznak szilárd elemeket – így szállításukhoz, erős, kopásálló tömlőkre és csatlakozókra van szükség.

Öntözés és vízszállítás

Az öntözéshez és a víz szállításához is szükségesek a tömlők. Akár a tartálykocsik vízszivattyúzásához, például a laposra feltekerhető tömlők, vagy az öntözőkhöz épített csőrendszerekhez mind szükségesek tömlők a megfelelő csatlakozókkal ellátva.

Permetezőszer- és vegyszer ellenállóság

A permetezés során is találkozunk tömlőkkel melyek szükséges elsődleges tulajdonsága a jó vegyszerálló képesség. Ilyen esetben a jellemzően ajánlott megoldás a teflon béléssel ellátott tömlő, mivel kivételesen jó vegyszerálló képességgel rendelkezik, tisztítása pedig könnyű.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, vegye fel velünk a kapcsolatot.