A politetrafluor-etilén, más néven PTFE, vagy kereskedelmi nevén teflon messze a legszélesebb körben alkalmazott anyag az élelmiszer -feldolgozási, -gyártási alkalmazásokhoz, így nem csoda, hogy a „műanyag király” néven emlegetik. Legyen akár gőz, szénsavas italok, sör és egyéb szeszes italok, szörpök vagy szószok, a PTFE tömlő sosem fog cserbenhagyni, ha folyadékátvitel, vagy berendezések üzemeltetése a cél.

A szerelvényezett PTFE tömlőket leginkább három kiemelkedő tulajdonsága teszi ideális választássá:

Kémiai semlegesség, stabilitás

A PTFE tömlő kémiailag inert (nem oldódó, nem bomló), ezért semmilyen módon nem befolyásolja a szállított terméket, még az üzemi hőmérséklete teljes tartományában sem. Nem ad át semmilyen színt, ízt vagy szagot az ételeknek, italoknak, valamint ellenáll az összes erős savnak, beleértve az aqua regia-t, azaz a királyvizet is.

Alacsony felszívódási arány

Nagyon alacsony felszívódási arány mellett, (kevesebb mint 0,1%) a PTFE nem veszi fel az összetevőket, még a nedvességet sem.

Alacsony súrlódás

A PTFE rendkívül „csúszós”. Ez az alacsony súrlódási együttható azt jelenti, hogy az élelmiszerek nem ragadnak meg, a tisztítás egyszerű és mindenekelőtt higiénikus.

Ezek a jellemzők együttesen a PTFE -t univerzális tömlővé teszik az élelmiszeripar számára. Egyetlen más tömlő sem ennyire sokszínű és sokrétűen alkalmazható, vagy nem szüntet meg annyi problémát az élelmiszerek biztonságos kezelésében és feldolgozásában.

Ezek a PTFE tömlőkkel kapcsolatos jól ismert tényezők az FDA jóváhagyását érdemelték ki.

Szeretne átfogó képet kapni más élelmiszeriparban használt tömlőkről is? Látogassa meg weboldalunk blog menüpontját, ahol hasznos és érdekes cikkekkel találkozhat! Tömlőket, csatlakozókat keres? Nézzen szét termékeink között, ahol garantáltan megtalálja, amit keres!