PVC élelmiszeripari tömlők tisztítási és fertőtlenítési folyamata

PVC élelmiszeripari tömlők tisztítási és fertőtlenítési folyamata

 

Tisztítás:

1) Öblítse át a tömlőt forró vízzel vagy mosószeroldattal 20 percig. Ideális hőmérséklet +50°C és +65°C között; a hőmérsékletnek mindenképpen magasabbnak kell lennie, mint +43°C.

Ez az eljárás lehetővé teszi az ételmaradványok biztonságos eltávolítását.

2) Ha a tömlőt tisztítószerrel tisztítja, akkor másodszor is át kell öblítenie vízzel, hogy eltávolítsa a mosószer maradványait. A művelet ajánlott hőmérséklete körülbelül +50°/+65°C.

Kérjük, válassza ki a legalacsonyabb mosószer-koncentrációt, ha a tisztítási műveleteket többször is megismétli.

Fertőtlenítés:

-Kezelés 20 percig maximum 0,1% koncentrációban salétromsavat (HN03) tartalmazó vizes oldattal +75°C-on vagy legfeljebb 3% koncentrációban szobahőmérsékleten.

vagy

-Kezelés 20 percig maximum 1% koncentrációban klórt (CI) tartalmazó vizes oldattal +65°C-on.

vagy

 -Kezelés 20 percig maximum 2% koncentrációban nátrium-hidroxidot (NaOH) tartalmazó vizes oldattal, +55°C és +75°C közötti hőmérsékleten, vagy legfeljebb 5% koncentrációban szobahőmérsékleten.

A megfelelő fertőtlenítési eljárás kiválasztása függ a termék szennyeződésétől és a berendezés típusától.

A kémiai kezelés után a tömlőt legalább 30 percig ivóvízzel le kell öblíteni.

 

Ismerje meg élelmiszeripari tömlő kínálatunkat: ÉLELMISZERIPARI TÖMLŐK